Bertramjordet Borettslag - Vinner av OBOS' bærekraftpris 2021

Som utførende entreprenør i prosjektet er vi stolte over at Bertramjordet Borettslag gikk av som vinner av Obos' Bærekraftpris for 2021. Bertramjordet borettslag har vunnet heder og ære- samt en million kroner til å fortsette det gode arbeidet.

20201104 125430 Scaled

Tekst: Pernille Berg (Obos), Video: Trygve Indrelid (Obos)

Bertramjordet borettslag er et USBL-lag på Åsbråten i Søndre Nordstrand bydel i Oslo.

Borettslaget ble bygget i 1987 og består av fire blokker og ti rekkehus – totalt 160 boenheter til sammen. Det er foreløpig kun én blokk som er rehabilitert, men det holdt likevel til å stikke av med førsteplassen i årets kåring.

Juryleder Katharina Bramslev trekker fram bredden i tiltak, innovasjonsgraden og langsiktigheten i arbeidet, som sammen gjør dem til en verdig vinner.

Ambisiøse energitiltak
De kan også dokumentere imponerende resultater. Blant annet har den rehabiliterte blokken hatt en beregnet energireduksjon på utrolige 78 prosent og reduksjonen av CO2-utslipp på 77 prosent.

–   I tillegg til ambisiøse energi- og miljøtiltak, ønsker juryen å trekke fram at borettslaget har gjort veldig mye for det sosiale miljøet, sier juryleder Bramslev.

–   Dette var en stor overraskelse og glede. Vi skal bruke pengene godt på tiltak som flest mulig kan ha glede av. Jeg tror det må bli en liten fest i alle fall – for å feire at vi er så heldige å få bo i kanskje landets aller beste og hyggeligste nabolag, sier styreleder i borettslaget, Oddvar Hansen.

Folk først
Foruten å ha byttet vinduer og balkongdører, etablert solceller på fasade og balkongrekkverk, etterisolering og balansert ventilasjon for å nevne noe. De har også fått i stand gapahuk, parsellhager, sykkelverksted og et naturprosjekt for å bevare skogen. Alle tiltak har som mål å skape liv mellom husene og et trygt, godt og grønt nabolag.

Jurymedlem og miljødirektør i OBOS, Birgitte Molstad, mener Bertramjordet er til inspirasjon for andre boligselskap. 

– De har utført både store og små prosjekter. De har vært smarte og søkt hjelp og støtte der de kan, og styret er flinke til å få gjennomslag hos beboerne. De mest miljøvennlige byggene er de som allerede er bygget, sier Molstad.

 

Saken er hentet fra og tilgjengelig på https://nye.obos.no/dette-er-obos/nyheter/vinner-av-barekraftprisen-2021

Sist oppdatert 05 juli 2023

Flere nyheter


Alle nyheter