Title Image

Drøbaksgata 1

Drøbaksgata 1

 

DVS Entreprenør AS er engasjert av Boligbygg Oslo for å utføre fasaderehabilitering og takutskifting ved Drøbaksgata 1 i bydel Sagene.

 

Prosjektet gjennomføres som ett fossilfritt byggeprosjekt, og alle maskiner og verktøy som benyttes på byggeplassen vil dermed ha el-drift.

 

Bygningsmassen består av 13 etasjer og er delt inn i en Lavblokk som huser næringslokaler og en Høyblokk som består av leiligheter. Bygget er oppført på byantikvarens gule liste, noe som innebærer at det er strenge retningslinjer rundt endring av byggets uttrykk og det er derfor planlagt å gjenbruke så mye av fasaden som mulig.

 

Det skal i hovedsak utføres energibesparende tiltak som etterisolering, forbedring av vinduer og dørers varmeisolerende egenskaper (u-verdi) og utskifting av gammel isolasjon. Samtidig vil bygningsmaterialer som inneholder asbest skiftes ut med moderne alternativ og fasadeplater og beslag i byggets fasade skal rehabiliteres.

 

Sammen vil disse tiltakene skape en synergieffekt som vil være merkbar for byggets brukere i form av bedre levekomfort og redusert strømregning, samtidig som byggets karbonavtrykk reduseres.

Category

Fasaderehabilitering